Basından Haberler-09.03.2018
+90-352-322-1891 info@parakmakina.com
BİZDEN HABERLER
Basından Haberler-09.03.2018

Parak Makina, Ar-Ge çalışmaları ile büyüyecek

Mevcut makinalarını son teknolojik gelişmelere uyumlu hale getirmek için CNC tezgahlar almayı planlayan Parak Teknik Makina, 2017 yılında Bulgaristan, Slovakya, KKTC ve Irak’a ihracat gerçekleştirdi.

     A+ A-

Müşterilerinden gelen geri bildirimlere göre Ar-Ge çalışmalarını sürdüren Parak Teknik Makina, derinkuyularda kullanılmak üzere üretilen borular için diş açma işlemi yapan makinasına ekleyeceği yeni özellikler için çalışmalarına devam ediyor. Üretimi hızlandırmak ve mevcut makinalarını son teknolojik gelişmelere uyumlu hale getirmek için CNC tezgahlar almayı planlayan şirket, geçen yıl Bulgaristan, Slovakya, KKTC ve Irak’a ihracat yaptı. Firma, 2018’in ilk çeyreğinde de PT FA/KT 355 filtre açma makinasını Slovakya’ya gönderdi.
Plastik boru, madencilik, ahşap ve mobilya gibi çeşitli sahalarda müşterilerinin bulunduğunu belirten Parak Teknik Makina'nın sahibi Mehmet Hanifi Parak, derinkuyu diş açma makinası denildiğinde sektörün öne çıkan firması olduklarını söyledi. Ar-Ge çalışmaları kapsamında, söz konusu makinaya yeni özellikler ekleyeceklerini aktaran Parak, yurtdışı plastik boru sektörünün ihtiyaçlarına yönelik yeni bir makina için çalışmaları olduğunu kaydetti.

“Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor”
Müşterilerinden gelen geri bildirimlere göre Ar-Ge çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Parak, şu anda mevcut makinalarının iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını yaptıklarını belirtti. Parak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Üretimlerimizin sipariş odaklı olması nedeniyle talep edilen makina ve ekipmanların imalatı, miktarları açısından değişiklik gösteriyor. 2018 yılının ilk çeyreğindeki üretimimizi, toplam satış tutarına göre; yüzde 70,69 ile plastik boru ekstrüzyon hattı makinaları, yüzde 17,64 ile yedek parça ve ekipman üretimi ve yüzde 11,67 madencilik sanayii yedek parçası şeklinde gerçekleştirdik. Derinkuyularda kullanılmak üzere üretilen borular için diş açma işlemi yapan makinamıza ekleyeceğimiz yeni özellikleri geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Yurtdışı piyasasındaki plastik boru sektörünün ihtiyaçlarına yönelik yeni bir makina için şirketimizin Ar-Ge birimi yöneticisi ve Makina Mühendisi Hikmet Parak’ın nezaretinde başlayan Ar-Ge çalışmalarının tamamlanması neticesinde, bahsi geçen makinamızın tanıtımını da yapacağız.”

“Slovakya’ya filtre açma makinası gönderdik”
Firma bünyesine yakın zamanda eklenen ürünler hakkında da bilgi veren Parak, “Formundan dolayı üç farklı tip boruya filtre açmada kullanılan PT FA/KT 355 filtre açma makinası CE belgeli olarak Slovakya’da faaliyete başladı. Ürettiğimiz bu tek makina ile müşterilerimiz üç farklı tip boruda filitre açabilme olanağını elde edecek. Söz konusu kullanım kolaylığı sebebiyle, hem üretim maliyetlerini düşürmeye başlayacaklar, hem de kendi pazarlarında rekabet gücünü elde etmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

“Orta Asya’da da varlık göstermek istiyoruz”
2018 yılında Avrupa Birliği’nin yanı sıra Orta Asya ülkelerinde de varlıklarını göstermek istediklerini vurgulayan Mehmet Hanifi Parak, sözlerini şöyle sürdürdü: “İç pazarda ise, müşterilerimizin kullandıkları makina ve ekipmanları geliştirip, ihtiyaçlarına doğru karşılık verebilmek adına firma ziyaretlerinde bulunmayı planlıyoruz. Yurtdışında kendi satış ofisimiz bulunmamasına rağmen, aracı kurum ve kuruluşlar ile referans müşterilerimiz sayesinde talepleri karşılayabiliyoruz. 2017 yılında
ihracatın üretimimizdeki payı yüzde 4 oldu. Satış tutarına göre ise ihracatın oranı yüzde 20 olarak gerçekleşti.”
Yılın ilk çeyreğinde tüm sektörlerde, tahsilatın belirtilen zamanda yapılamamasının büyük bir sıkıntı olarak öne çıktığını bildiren Parak, iş yoğunluğu anlamında sıkıntı yaşamadıklarının da altını çizdi.

DİĞER HABERLER
Adres: Oymaağaç Mahallesi Erciyes Mobilyacılar Sitesi 5080 Sokak 11 / B KAYSERİ
Tel: +90-352-322-1891 E-Posta: info@parakmakina.com
Copyright ©2009 - 2016 PARAK MAKİNA Tüm hakları Saklıdır.
Web Tasarım_medyatör